fbpx

Juhannuksena 2019 minulta tilattiin Red Velvet kakku. Kerroin tilaajalle etten ole kakkua koskaan aikaisemmin tehnyt mutta asiakas kertoi rakastavansa kyseistä kakkua ja halusi sen minun kokemuksen puutteesta huolimatta tilata. Tuosta tilauksesta lähti liikkeelle oppimatka jonka päämääränä oli (loppujen lopuksi aika itsepäisestikin) täydellisen Red Velvet kakun luominen.

 

Koko Red Velvetin konsepti oli miulle vaikea, sillä en tiennyt yhtään miltä kakun pitäisi maistua. Tämä kyseinen asiakas, Jenni, kulki kuitenkin mukana koko tämän neljän vuoden ajan antaen miulle vinkkejä kakun makuun ja tekstuuriin liittyen ja jokaista uutta testiversiota aina maistaen. Jennin palautteen avulla muokkasin reseptiä aina uudestaan ja uudestaan. Keväällä 2023 olin kuitenkin aikeissa luovuttaa. Päätin kuitenkin tehdä vielä pieniä muutoksia reseptiin ja tätä versiota kakusta tarjoiltiin Cake Me Up -pop up kahvilassa toukokuussa 2023. Tuon tapahtuman jälkeen moni kehui Red Velvetiä, yksi pariskunta valitsi sen jopa hääkakuksikin ja ajattelin että nyt ollaan jäljillä! Vielä yksi pieni muutos reseptiin, Jenni kehiin ja:

 

”Öööö siis kakkupohja ensin – aivan TÄYDELLINEN! Koostumus ja maku 12/10! Myös kuorrute superhyvää! Nyt on tekstuurilta niin täydellinen ja maku on sopivan raikas mutta kuitenkin tuhti, en muuttaisi mitään!”

 

Joten siinä se oli. Neljä vuotta ja lukematon määrä yrityksiä ja nyt meillä on aivan mieletön Red Velvet! Ja sanon meillä, koska mitäpä iloa siitä olisi pitää tätä pelkästään miun tietona, tässä resepti siis kaikille vapaasti käytettäväksi! Leipokaa ja nauttikaa (koska itsehän rakastuin tähän kakkuun myös!) ja kommentoikaa mitä tykkäsitte!

Jos haluat lukea Red Velvet -kakun historiasta niin voit tehdä sen Wikipediasta.

Tällä reseptillä saat n. 20 hengen kakun.

 

 

Ainesosat

Kakkutaikina

4,5dl vehnäjauhoja
4,5dl hienoa sokeria
1rkl kaakaojauhetta (ei sokeroitua)
1,5tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2dl turkkilaista jugurttia
1dl ruokaöljyä
1dl vahvaa kahvia
1dl vettä
2 kananmunaa
1rkl omenaviinietikkaa
2tl vaniljauutetta
1-2tl punaista geeliväriä

 

Täytekreemi/kuorrute

400g hienoa sokeria
85g vehnäjauhoja
454g kevytmaitoa
450g voita
2tl vaniljauutetta
0,5tl suolaa

 

 

 

Tee näin

Kakun valmistusvaiheet jaetaan kahdelle päivälle. Kakun valmistus aloitetaan esivalmistelemalla täytekreemin kiisseliosa. Mittaa jauhot ja sokeri isohkoon kattilaan ja kuumenna niitä vispilällä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Levyn ei tarvitse olla ihan kuumimmalla mahdollisella teholla mutta melkein. Sokeri ei saa alkaa sulamaan kattilaan mutta kun jauhot lämpenevät ja tunnet niiden tuoksun, on seos valmis vastaanottamaan maidon. Kaada maito jauhosokeriseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jatka sekoittamista ja käy kattilan pohjaa vispilällä huolella läpi ettei sinne synny pohjaanpalaneita kohtia. Seos on kokonaisuudessaan valmis kun se pulpahtelee ja silminnähden paksuuntuu.

Anna seoksen jäähtyä kattilassa ja peitä se sen jälkeen muovikelmulla. Muovikelmun pitäisi koskettaa koko seoksen pintaa jotta siihen ei muodostu kovaa kerrosta (joka taas jää itse kreemissä inhottaviksi kököiksi). Siirrä seos kelmutettuna jääkaappiin ja jätä se sinne tekeytymään yön yli.

Kakkutaikinan teko on hirmuisen simppeliä! Mittaa ensin kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Sen jälkeen mittaa kaikki märät ainesosat samaan kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä elintarvikeväri. Taikina näyttää paksulta ketsupilta tässä vaiheessa ja punainen väri on erittäin syvä! Väri kuitenkin tummuu ja osittain myös häviää uunissa joten sitä ei kannata säikähtää. Muista käyttää värinä vahvapigmenttistä geeli- tai pastaväriä, ei nestemäistä elintarvikeväriä. Väriä voit ostaa täältä

Kakkutaikina paistetaan uunissa osio/kerroslevy kerrallaan eli koko taikinaa ei laiteta samaan vuokaan. Jos siulla ei ole usempaa kappaletta samankokoista vuokaa voi taikina odottaa oikein hyvin pöydällä kunnes vuoka vapautuu. Vuokana on hyvä käyttää 24-26cm halkaisijaltaan olevaa irtopohja- tai alumiinivuokaa. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja suihkuta vuokaprayta pohjalle (tai jos siulla ei ole vuokasprayta niin kostuta talouspaperi ruokaöljyllä ja levitä sitä vuoan pohjalle ja reunoille. 

Mittaa taikinaa 450g vuokaa kohden. Jos siulla ei ole vaakaa voit mitata taikinan tasan esim. kolmeen isoon lasiin ja kipata taikinan siitä vuokaan. Paista jokaista taikinakiekkoa uunissa 175C (ylä- ja alalämpö, ei kiertoilmaa) 15 minuuttia. Kyllä! Oikeasti vain 15 minuuttia 🙂

 

Jos käytössäsi on vain yksi vuoka, anna kakkupohjalevyn jäähtyä noin vartin verran vuoassa ennen kuin kippaat sen sieltä pois ja paistat uutta levyä. Jos vuokia on useampia käytössä, anna jäähtyä täysin ennen täyttöä. 

Korvapuusti 2.0.

Kun kakkupohjat ovat täysin jäähtyneet siirrä yksi pohjalevyistä tarjoilualustalle. Voit kiepauttaa pohjalevyn ympärille reunakalvon jotta kakun täyttäminen on helpompaa mutta ilmankin pärjää.

 

Jatka tekemällä täytekreemi loppuun. Siirrä voi (joka on saanut pehmentyä ensin huoneenlämpöiseksi) vatkauskulhoon ja vatkaa sitä muutaman minuutin ajan kovalla teholla jotta saat voista vaaleaa ja kuohkeaa.

Korvapuusti 2.0.

Jatka voin vatkaamista hiljaisella nopeudella ja lisää voin joukkoon edellisenä päivänä keittämääsi kiisseliä ruokalusikallinen kerrallaan. Kun kiisseli ja vaahdotettu voi ovat sekoittuneet kokonaisuudessaan, lisää seokseen vaniljauute ja suola. Sen jälkeen kreemi on valmista!

 

Kuvan vaniljauute on se mitä itse suosin. 

Korvapuusti 2.0.

Jaa täytekreemi kolmeen osaan ja levitä yksi osa siitä tasaisesti kakkupohjalevyn päälle. Toista seuraavan kerroksen suhteen samalla tavalla ja paina lopuksi kolmas kakkupohjalevy kanneksi. 

Korvapuusti 2.0.

Siirrä kakku jääkaappiin ja anna sen tekeytyä siellä mieluusti vähintään kaksi tuntia ennen kuorrutusta. Kuorrutukseen voi käyttää ylijääneen kreemin mutta tuhti kakku on täysin ok tarjoilla ilmankin kuorrutetta!

 

Kuvan kakussa näkyy täytetty kakku ennen kuorrutusta (ja huom. kuvan kakku on tehty asiakkaalle isompana kuin mitä tästä reseptistä tulee). Kakun voi kuorruttaa myös sveitsiläisellä marenkivoikreemillä jos haluaa kakun ulkonäöstä personoidun. 

 

Sen jälkeen kakku syödään! Valmis kakku säilyy jääkaapissa vähintään neljä vuorokautta. 

 

Ihania leivontahetkiä tämän upean kakun parissa toivottaa Sukkasilleen Keittiössä Laura 

Korvapuusti 2.0.