fbpx

Helposti, hyvää ja halvalla on sarja leipomusohjeita joissa mennään budjetti edellä, makua unohtamatta!

 

Säännöt:

Tarvikkeet saavat maksaa maksimissaan 15€. Leivonta pitää onnistua kotioloissa ns. perusvälineillä, eli sähkövatkain on melkein se hienoin laite mitä tässä hyväksytään. Jos kotoa löytyy valmiiksi jotain leivonnassa tarvittavia ainesosia (esim. vaniljasokeri tai vaikkapa liivate) niin niitä voi käyttää hyväkseen. Ja sitten mennään!

 

 

Osa 1: Gluteeniton ja laktoositon suklaa-vadelmaherkku

Tätä kakkua varten tarvitset:

  1. Gluteenittoman mutakakun
  2. Ison rasiallisen vadelmaa
  3. Laktoositonta vispikermaa 2dl
  4. Valio vaniljatuorejuustoa

Siirrä vispikerma ja tuorejuusto vatkauskulhoon ja vatkaa ne yhdessä napakaksi vaahdoksi. Jos käytät koko purkin tuorejuustoa, tulee vaahdosta nopeasti aika napakkaa. Älä vatkaa yli, vaahdossa ei saisi näkyä yhtään juoksettumisen jälkiä. Voit halutessasi lisätä vaahdon joukkoon yhden teelusikallisen vaniljasokeria tai yhden ruokalusikallisen hienoa sokeria. 

Levitä vaniljavaahto rennosti mutakakun päälle nuolijalla tai isolla lusikalla. 

Ja lopuksi asettele vadelmat yhtä lailla rennosti vaahdon päälle. Sen jälkeen syömään!

Kustannus: 12,22€
Käytetty aika: 10min
Riittoisuus: herkutteluhimosta riippuen 4-6 annosta
HHH-asteikko: HHH eli äärettömän helppoa, superherkullista ja yllättävän halpaa!
Korvapuusti 2.0.

Tämä erittäin makean suklaan, täyteläisen vaniljavaahdon ja raikkaiden marjojen yhdistelmä on uskomattoman hyvä! Lisäksi se sopii moneen ruokavalioon ollessaan gluteeniton ja laktoositon. 

Mutakakku tulee paketista omassa pienessä pahvivuoassa joten jos haluat tarjoilla kakun jostain muusta astiasta kuin tästä (esim. jalallinen kakkuvati tms.) ota mutakakku pahvista pois heti ensimmäisenä. Kun mutakakku sulaa, sitä ei saa kokonaisena enää omalta alustaltaan pois. 

 

VINKKI! Tämä setti on myös erinomainen vierasvara! Kakku on pakaste ja säilyy pakastimessa ns. pahan päivän varalle todella hyvin. Vispikermassa ja tuorejuustossa on aina myös oletuksella pitkät, useiden kuukausien pituiset päiväykset ja kun vaihdat tuoreet vadelmat pakastettuihin kotimaisiin puutarhavadelmiin on pöydässäsi uskomaton herkkupläjäys ennen kuin yllätysvieraat ovat saaneet kenkiään edes riisuttua!

Avainsanat: gluteeniton laktoositon S-ryhmä mutakakku vadelma helppo