fbpx

Helposti, hyvää ja halvalla on sarja leipomusohjeita joissa mennään budjetti edellä, makua unohtamatta!

 

Säännöt:

Tarvikkeet saavat maksaa maksimissaan 15€. Leivonta pitää onnistua kotioloissa ns. perusvälineillä, eli sähkövatkain on melkein se hienoin laite mitä tässä hyväksytään. Jos kotoa löytyy valmiiksi jotain leivonnassa tarvittavia ainesosia (esim. vaniljasokeri tai vaikkapa liivate) niin niitä voi käyttää hyväkseen. Ja sitten mennään!

 

 

Osa 2: Piparijuustokakku

Tätä kakkua varten tarvitset:

  1. Valmiin kääretortun
  2. Valio Viola piparituorejuusto x2
  3. Laktoositon kuohukerma x2
  4. Luumuhilloa/marmeladia
  5. Pallopipareita
  6. Hienoa sokeria ja jouluisia mausteita

Valitse alusta tai kakkulautanen jolta kakku tullaan tarjoilemaan ja aloita kakun kokoaminen suoraan sen päälle. Minulla on tässä ohut kakkualusta käytössä. Irtopohjavuoan reuna on hyvä apuväline tähän kakkuun ja minulla on siellä sisällä vielä jämäkkää reunakalvoa. Jos sinulla ei ole reunakalvoa, ilmankin pärjää. Reunakalvoa myydään rullissa, sitä voi ostaa mm. täältä.

Voitelen reunakalvon sisäpinnan ensin ohuelti rypsiöljyllä. Hyydytettävä juustokakku irtoaa öljyn avulla todella siististi reunoistaan irti. Jos sinulla ei ole reunakalvoa käytössä, voit sivellä öljyä paperin avulla myös suoraan irtopohjavuoan sisäreunoille. 

Siivuta valmis kääretorttu n. 1cm paksuisiksi siivuiksi ja asettele ne irtopohjavuoan pohjalle. Minulla on tässä 20cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja kääretortusta jäi vähän yli eli siitä riittää ainakin 24cm vuoan pohjaksi jos haluat tehdä isomman.

Sivele pohjan päälle reilu kerros luumumarmeladia.

Säästä luumumarmeladia n. 1rkl täytettä varten. 

Laita tässä vaiheessa liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, tarvitset 4 lehteä. Jos tykkäät jämäkämmästä juustokakusta niin käytä 5 lehteä.

Laita tuorejuustot ja kerma vatkauskulhoon. Lisäsin seokseen kotivarastosta 1dl hienoa sokeria sekä 0,5tl kanelia sekä neilikkaa. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Kun vaahto jää löysäksi se asettuu vuokaan paljon nätimmin ja tasaisemmin. 

Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna niitä mikrossa 30 sekuntia tai kunnes ovat kokonaan sulaneet. Sekoita liivatteet ensin erillisessä kulhossa 1rkl luumumarmeladin kanssa (tässä olisi hyvä huolehtia että marmeladi on huoneenlämpöistä, muuten liivate menee ihan kökköiseksi sen kanssa). 

 Sekoita sen jälkeen liivate-luumu juustokakkumassaan ja kaada massa pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

Koristelua varten pilko pallopiparit rennosti rouheeksi ja asettele seppeleeksi kakun päälle. Sen jälkeen syödään!

Kustannus: 14,76€
Käytetty aika: 30min (+hyytymisaika)
Riittoisuus: tästä riitti helposti reilu pala n. 8 hengelle
HHH-asteikko: HH eli aika helppoa, oikein suunmukaista ja yllättävän halpaa!

Korvapuusti 2.0.

Täytteestä tuli ihanan pehmeä ja kivan jouluisen makuinen näillä mausteilla! Luumumarmeladi tasapainotti ihanasti makeutta ja lopputulos oli paljon vähemmän makea kuin mitä ennalta ajattelin! Lähdin toteuttamaan tätä kokeilua Valio Viola piparkakkutuorejuusto edellä koska olin halunnut testata sitä jo pitkään. Pallopiparit haukkaavat aika ison osan budjetista, joten muutaman euron säästää jos kotoa löytyy valmiiksi pipareita millä koristella (tai jotain muuta).

 

Aiotko kokeilla? Kerro mitä tykkäsit!

Avainsanat: laktoositon K-Supermarket juustokakku joulu pipari helppo