fbpx

Kuka rakastaa pullaa? Ja eritoten korvapuusteja?

Jos vastasit minä ja kyllä, niin lue pidemmälle! Tämä blogiteksti johdattaa siut maailman parhaimman korvapuustin tykö. Nopeaan pullanhimoon tämä resepti ei sovi, sillä taikina tehdään jääkaappiin tekeytymään paistamista edeltävänä päivänä, mutta jos kaipaat pullaresepteihin uutta kulmaa, niin tämä on sinulle!

Ohjeesta löytyy muutama valtavirrasta poikkeava työvaihe, mutta miulle ominaista on myös tehdä asioita uudella tavalla. Kannattaa noudattaa reseptiä, se todellakin palkitsee lopussa!

Tällä reseptillä saat n. 30kpl annoskokoisia kierrepullia.

Ainesosat
Tangzhong
42g jauhoja
211g maitoa

Taikina
778g jauhoja
225g maitoa
27g hiivaa (tai 13.5g kuivahiivaa)
75g hienoa sokeria
12g suolaa
168g kananmunia
135g pehmeää voita

Kaneli-sokeritäyte
150g pehmeää voita
200g fariinisokeria
15g kanelia

Appelsiinituorejuustokuorrute
100g pehmeää voita
210g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
135g tomusokeri
¼ tl suolaa
½ tl vaniljatahnaa
1/4 appelsiinin kuori raastettuna

Tee näin

Tangzhong
1 Mittaa maito (211g) ja jauhot (42g) kattilaan ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Tähän menee aikaa pari minuuttia.

Kaavi seos kattilasta erilliseen kulhoon ja kaada loppu maito (225g) pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen sinne joukkoon. Seos voi näyttää epätasaiselta, mutta siitä ei kannata panikoida! Halutessasi voit ajaa seoksen tasaiseksi myös käsiblenderillä.

Taikina
2 Mittaa yleiskoneeseen/vaivauskulhoon jauhot (778g), hiiva (27g) murustettuna ja suola (12g). Laita kone päälle hitaimmalle vauhdille, kaada (jo tässä vaiheessa jäähtynyt) tangzhong kananmunien (168g) kanssa kulhoon ja vaivaa 5 minuuttia. Taikina näyttää vähän epämääräiseltä tässä vaiheessa, mutta älä huoli. Peitä taikina ja anna sen levätä pöydällä 30 minuuttia.

Levon jälkeen (voit myös itse levätä tässä vaiheessa) laita kulho takaisin yleiskoneeseen kiinni, laita kone vaivaamaan keskinopealla teholla ja lisää pehmeä voi (135g) pala kerrallaan. Kun kaikki voi on sulautunut taikinaan, vaivaa vielä 10 minuuttia. Tässä vaiheessa taikinan pitäisi näyttää sileältä ja pehmeältä ja sen pitäisi irrota kulhon reunoista.

Siirrä taikina isoon kevyesti öljyttyyn kulhoon tai rasiaan. Peitä taikina muovikelmulla niin että se koskettaa taikinaa. Näin taikinaan ei pääse muodostumaan kovaa kerrosta. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Kaneli-sokeritäyte
3 Ennen kun otat taikinan jääkaapista tekeytymästä, valmista kaneli-sokeritäyte. Yhdistä täytteen ainesosat ja sekoita ne koneella tai käsin tasaiseksi.

Takaisin taikinan pariin
4 Kun taikina on lepäämisensä suorittanut, nosta se kevyesti jauhotetulle tasolle. Kauli taikinasta noin 30cm x 55cm suorakulmio ja levitä kaneli-sokeritäyte tasaisesti koko levylle.

Nyt taikinan leikkaamisessa käytetäänkin vähän uudenlaista tapaa, eli ei rullata koko komeutta yhdeksi pätköksi vaan leikataan taikinasta veitsellä kapeita suikaleita.  Pullakiehkurasta tulee näin tehtynä tasaisempi verrattuna siihen että leikataan yksittäiset pullat kokonaisestä pötköstä. Mikä on hyvä leveys suikaleelle? Se riippuu siitä miten aiot paistaa pullat. Jos teet kuten minä tein, eli paistoin pullat yksittäin leivosvuoissa, niin suikale saa olla kapeahko, eli noin 2,5cm. Jos taas paistat pullat Bostonpulla-tyyliin isommassa vuoassa, voi suikale olla leveämpikin.

Leikkaa siis suikaleet ja kieritä kaikista suikaleista oma pullansa. Aseta pullat voideltuun vuokaan vierekkäin (jätä noin kaksi senttiä niiden väliin tilaa) tai erillisiin paperivuokiin ja anna nousta vielä yksi tunti.

Paista sen jälkeen 180C ylä-alalämmöllä noin 20 minuuttia. Pullan koko vaikuttaa paistoaikaan, joten tarkkaile sitä. Pinta saa ottaa kevyesti väriä, mutta liian tummaksi ei kannata päästää, sillä muuten uunista tulee vain kuivaa pullaa. 

Kuorrute pullille
5 Pullille ei ole pako tehdä kuorrutetta, mutta tämä ihana appelsiinin makuinen tuorejuustokuorrute kyllä nostaa tämänkin pullan vielä pikkuisen korkeammalle tasolle (jos se edes on mahdollista).

Kuorrute on melko makeaa, joten sitä ei tarvitse isoa määrää pullan päälle. Laita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto kulhoon/yleiskoneeseen ja sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

Anna pullien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen noin 10-15 minuuttia ja kuorruta rennosti lusikan avulla. Omistani ei järin kauniita tullut kuorruttamisen jälkeen, mutta hyvänen aika se maku! Pyörittelin silmiäni ihastuksesta samalla kun söin!

Kävikö siulle samalla tavalla? Jätä kommentti!

 

Jaa siun tekemä pulla somessa ja tägää @sukkasilleenkeittiossa ja käytä #thepulla

Korvapuusti 2.0.