Melko harvoin enää innostun mistään omista leipomistani kovasti ja yhtä harvoin ehdin testailemaan uusia juttuja. Mutta nyt onnistuin molemmissa ja päätin heti kirjoittaa onnistumiseni tänne kaikille nähtäväksi, sillä näitä muffinsseja siun todellakin kannattaa tehdä!

Muokkasin reseptiä pariin otteeseen kun testasin näitä Halloweenia varten ja voittaja on tässä! Uskalla väittää että jos olet porkkanakakun tai porkkanamuffinssien ystävä, niin tulet rakastamaan myös näitä! Perusresepti noudattelee samaa kaavaa kuin muutkin miun muffinssireseptit. Isoin ero miun muffinsseissa (verrattuna valtaosaan netistä löytyviin muffinssiresepteihin) on se, että taikinan voi on korvattu ruokaöljyllä. Öljyn ansiosta muffinssi on mehukas ja pysyy sellaisena monta päivää! Jos muffinssitaikinassa käyttää voita, menee muffinssi melko nopeasti kuivaksi käntyksi. Tästä kerron lisää miun muffinssikurssilla, jonka hankkimalla saat kirjalliset ja videoidut ohjeet kahteen erilaiseen muffinssitaikinaan. Kurssi on parin kympin sijoitus mutta sen jälkeen siulla on hallussa muutama muffinssiresepti ja vinkit loppuelmän tarpeisiin!  Ja väitän että noiden reseptien ansiosta et muita enää tarvitsekaan! Paitsi, no, tämän kurpitsamuffinssiohjeen 🙂

Tällä reseptillä saat n. 12kpl normaalikokoisia muffinssia.

 

Ainesosat

2,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
1,5tl kurpitsamaustetta
1dl hienoa sokeria
1dl fariinisokeria
170g kurpitsaa soseena
0,75dl rypsiöljyä
2 kananmunaa

Tee näin

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita kevyesti. Lisää loput aineet samaan kulhoon ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin (älä täytä liikaa, vain noin 3/4 vuuasta) ja paista 175C n. 17 minuuttia. Jos käytät muffinssipeltiä, niin aseta pelti uunissa ritilälle uunin toiseksi alimmalle tasolle.

 

Jos soseutettua kurpitsaa ei löydy sellaisenaan, niin voit tehdä soseen myös itse. Kuori kurpitsa ja kaavi siemenet pois. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 35-40min tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Anna jäähtyä hetki ja soseuta.

 

Kurpitsamauste, eli pumpkin spice, on melkein sekoitettava itse. ”Virallisesti” pumpkin spice sisältää kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää, neilikkaa ja maustepippuria. Miun versioon kuuluu myös mustapippuri, joten miksaa näistä sopiva sekoitus sen mukaan mitä kotoa löytyy. Kaupasta löytyy myös piparkakkumaustetta joka sisältää melkein koko setin valmiina, joten sekin on hyvä vaihtoehto!

 

Itse syön muffinssit ilman kuorrutetta ihan sellaisenaan, mutta kuorrutteeksi sopii hyvin tuorejuustokreemi. Kreemin voit tehdä esim. näin:

 

Sekoita 75g hyvin pehmennyttä voita vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella ja lisää joukkoon pikkuhiljaa tomusokeria (yhteensä 270g). Lisää joukkoon 1tl kurpitsamaustetta ja n. 200g maustamatonta tuorejuustoa (mascarpone on paras) ja sekoita kunnes seos on tasaista. Pursota tai levitä veitsellä kuorrutetta muffinssin päälle ja nauti koko komeus jonkin ihanan kuuman juoman kanssa!

 

Jaan mielelläni teidän onnistumisia somessa, joten jos testaat reseptiä, niin jaa kokemuksesi tägäämällä postaukseen @sukkasilleenkeittiossa