fbpx

Olet varmasti jo t√∂rm√§nnyt koristeellisesti pursotettuihin kakkuihin, joiden p√§√§ll√§ saattaa olla esimerkiksi kirsikoita?ūüćíN√§m√§ kakut, eli vintagekakut, ovat kovinta huutoa t√§ll√§ hetkell√§. Niit√§ tehd√§√§n eri kokoisina, py√∂rein√§ tai syd√§men muotoisina, yksiv√§risin√§ tai moniv√§risin√§. N√§iss√§ kakuissa koristeelliset pursotukset ovat p√§√§osassa ja niit√§ voi olla yhdess√§ kakussa monenlaisia esimerkiksi simpukka- tai r√∂yhel√∂pursotuksia ja kaikkia n√§it√§ my√∂s p√§√§llekk√§in.

Kun koristelet vielä vintagekakkusi ruseteilla, olet varmasti trendien aallonharjalla. Rusetit voivat olla joko syötäviä sokerimassasta tehtyjä tai sitten satiininauhaa.  

Olen itse päässyt kokeilemaan tätä koristelutyyliä kakussa jo muutamaan kertaan ja voin sanoa että minulle, joka rakastaa pursottamista, tämä kakkutrendi on yksi mielekkäimmistä vuosiin! 

Tämän trendin myötä voidaan huomata, että erilaiset retrot reseptit ja silloin lapsuutemme aikaan pinnalla olleet leivokset ja tuotteet tekevät paluutaan ja herättävät monissa meistä nostalgisia fiiliksiä! 

Vintage-tyylisen kakun lisäksi muissakin pursotuksissa uskalletaan käyttää mielikuvitusta ja käytetään monipuolisesti erilaisia tyllia.

Tällä hetkellä tehdään aaltoilevia pursotuksia muuten melko yksinkertaiseen kakkuun, jolloin pursotukset pääsevät oikeuksiinsa kakun keskipisteenä. Aaltoileva pursotus näyttää parhaalta, kun tylla on iso (kuvat), mutta se näyttää kauniilta myös pienemmällä tyllalla tehtynä, silloin kannattaa keskittyä lainehtivaan kuviointiin. 

Lähde: https://www.thecakedecoratingcompany.co.uk/blog

 

Olen t√∂rm√§nnyt my√∂s erilaisiin kakkuihin, jotka on tehty jostain muusta kuin perinteisest√§ t√§ytekakusta! Esimerkiksi lettukakku on yksi n√§ist√§. Kakun kerrokset muodostuvat letuista ja t√§ytteen voi tehd√§ oman maun mukaan esimerkiksi marjoista ja mascarponesta. Kakku kuorrutetaan letulla, eli n√§ytt√§√§ pinnalta yhdelt√§ isolta ja paksulta letulta. T√§llainen voisi olla hauska ja hieman erilainen ja juhlallinen vaihtoehto esimerkiksi brunssille tai miksei iltapalalle yst√§vien kanssa! Rakastan itse lettuja mutta en ole koskaan sy√∂nyt lettukakkua! T√§m√§ pit√§√§ kyll√§ korjata ensitilassa ūüôā

 

 

Somessa on pyörinyt paljon videoita kakuista, joissa kakun pinnan alle on piilotettu salainen viesti. Viesti saadaan näkyviin joko repäisemällä kakun päältä ohut kerros pois tai sitten polttamalla.  Alla olevassa kuvassa näkyy kakku, josta repäistään päällikerros pois ja alta paljastuu viesti. Kakkua tehdessä viesti lisätään kakun päälle ja viestin päälle laitetaan ohut muoviliuska, joka jätetään toisesta reunasta hieman näkyviin. Tämän jälkeen päälle laitetaan vielä ohut kerros kuorrutetta. 

Tällainen kakku voi olla hauska esimerkiksi kosintaan, lapsen sukupuolen paljastamiseen tai mitä sitten keksitkään! 

Lähde: https://www.thecakedecoratingcompany.co.uk/blog

Polttamalla paljastettu viesti kakussa lukeutuu kakkutrendeihin, joita en itse ymm√§rr√§ kyll√§ yht√§√§n ūüôā Ymm√§rr√§n ett√§ efektin√§ kakun p√§√§lt√§ pois palava ‚Äúpaperi‚ÄĚ on hieno, mutta tuhkaj√§m√§t kakun reunoilla on jotain, mihin oma ajatusmaailmani ei oikein taivu. Somesta l√∂ytyy tuhansittain videoita, joista n√§kyy kyseinen trendi: k√§yt√§ hakusanaa ‚Äúburning cake‚ÄĚ ja n√§et tuloksia.¬†

Trendikkäitä raaka-aineita tällä hetkellä ovat ainakin passionhedelmä ja marenki. Marengista tehdään jälleen monikerroksisia kakkuja, ja raikasta, kirpeää passionhedelmää käytetään erilaisissa täytteissä. 

Jos haluat seurata trendejä, sosiaalinen media on varmasti paras paikka siihen. Siellä trendit näkyvät ensimmäisenä! Mielestäni trendien seuraamisen sijaan tärkeintä on kakun maistuvuus ja sen saajaa/tilaajaa miellyttävä ulkonäkö. <3

Oletko jo kokeillut jotakin n√§ist√§ trendeist√§? Kerro, mit√§ tykk√§sit!ūüę∂

Terveisin,
Laura

PS. Seuraatko jo Sukkasilleen Keittiössä tilejä somessa?

Jos haluat lisää leivontavinkkejä, laita tilit seurantaan!

Facebook: @sukkasilleenkeittiossa
Instagram: @sukkasilleenkeittiossa
Tiktok: @sukkasilleenkeittiossa

Kurkkaa myös verkkokurssit täältä.

Kursseihin liittyvät kysymykset: kurssit@sukkasilleenkeittiossa.fi