fbpx

Uunissa paistettu omenainen juustokakku

Tähän omenapiirakkaan on yhdistetty keksipohja, uunissa paistettu juustokakku, kinuskissa haudutetut omenat sekä rapea murukerros. Vaikeinta piirakan luomisessa oli keksiä sille nimi! Pallottelin pitkään englanninkielistä versiota Apple Cheesecake Crumble mutta päädyin sitten kuitenkin nimeämään piirakan Uuniomenajuustokakuksi. Murulla 😃 

Resepti on suunniteltu n. 24cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan ja siitä riittää 8-10 hengelle palanen. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa.  

Ainesosat 

300g digestive
130g voita sulatettuna (100g keksipohjaan ja 30g muruun)
4 isohkoa omenaa
1dl fariinisokeria
1dl ruokokidesokeria
1,5dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
100g turkkilaista jugurttia/kermaviiliä
1rkl sitruunamehua
0,5dl perunajauhoa / maissitärkkelystä
2 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
0,5dl hienoa sokeria
vaniljatahnaa / vaniljasokeria
ruokasoodaa
leivinjauhetta
Biscoff -tahnaa (jätä pois jos teet gluteenittomana)

Näin valmistat Uuniomenajuustokakun

Aloita omenista. Poista omenoiden kodat ja siemenet sekä leikkaa omenat lohkoiksi tai reiluiksi kuutioiksi. Käytin itse talviomenoita enkä kuorinut niitä laisinkaan, kuoret pehmenevät haudutuksen ja paiston aikana sopivasti eivätkä tuntuneet yhtään kovilta syödessä. Lisää omenat kattilaan kuohukerman (1dl) ja fariinisokerin (1dl) kanssa ja keitä hiljakseen noin 15 minuutin ajan. Huolehdi ettei omenat pala pohjaan eli sekoittele varovasti välillä. Siirrä sivuun jäähtymään. 

Uuniomenajuustokakku keksimurulla

Murskaa sen jälkeen keksit (300g) ja yhdistä ne sulatetun voin (100g) kanssa. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja nosta sitä myös reunoille tasaisesti.

 

Valmista seuraavaksi täyte. Täyte kannattaa surauttaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella tasaiseksi mutta jos et omista sähköisiä vatkaimia, voit tehdä sen myös käsivispilällä reippaasti 😊 Mittaa vatkauskulhoon tuorejuusto (300g), turkkilainen jugurtti (100g), sitruunamehu (1rkl), ruokosokeri (1dl), vaniljatahna tai -sokeri (0,5tl), kuohukerma (0,5dl) ja perunajauhot tai maissitärkkelys (0,5dl). Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää sen jälkeen kananmunat (2kpl) yksitellen ja sekoita. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. 

Nostele haudutetut omenat tasaisesti juustokakkutäytteen päälle. Osa omenoista saattaa olla hajonnut ja seoksessa on myös soseeksi mennyttä omenaa mutta laita nämä vain kaikki juustokakkumassan päälle. 

Valmista lopuksi vielä muruseos! Sulata ensin n. 30g voita. Mittaa kulhoon jauhot (1dl), hieno sokeri (0,5dl), ruokasooda (0,25tl), leivinjauhe (0,25tl) ja vaniljasokeri (0,25tl). Sekoita. Lisää sulatetun voin joukkoon 40g Biscoff-keksitahnaa ja sekoita kaikki ainekset vielä keskenään. Murustele seos juustokakun ja omenoiden päälle niin että muru peittää koko juustokakun. 

Paista juustokakkua uunin alaosassa n. 35 minuuttia 170C lämpötilassa (ylä- ja alalämpö). Juustokakku on sopivan kypsä kun se ”hyllyy” hieman heiluttaessa keskeltä, massa kiinteytyy kyllä jäähdyttyään. Paistoin itse juustokakkua vielä lopuksi 2 minuutin ajan kiertoilmalla jotta muru otti hieman väriä. 

Vinkkejä!

Juustokakku on valmista syötäväksi kunhan se on jäähtynyt kunnolla! Lämmintä juustokakkua on hankala leikata joten kannattaa malttaa jäähdyttämisen kanssa 😊 Miun omaan makuun juustokakku on parasta jääkaappikylmänä sillä maut tasoittuvat jääkaapissa ihanasti! Juustokakku maistuu sellaisenaan kuuman juoman kanssa mutta käytännössä minkä tahansa omenapiirakan kanssa sopii myös vaniljakastike- tai jäätelö! Kinuski sopii myös tähän jos kaipaat piirakkaan lisää makeutta. 

Ai kamala, tämä oli niin ihanaa! Toivottavasti testaat piirakkaa ja nautit siitä yhtä paljon kuin minä!