fbpx

Suklaasta valmistettu laavakakku

Kansainvälisen suklaapäivän (World Chocolate Day) lähestyessä mietiskelin mikä voisi olla se ultimaattinen suklaaherkku jota en voisi vastustaa.. ja hyvin pian mieleeni tuli chocolate lava cake eli tutummin laavakakku.

 

Laavakakku on yleisnimitys kakusta, yleensä annoskokoisesta, joka paistetaan uunissa ja on ulkokuoreltaan kiinteä mutta sisältä valuvaisen sula kuten tulivuoresta purkautuva laava. En muista että olisin koskaan aiemmin valmistanut laavakakkua mutta kun sen tein ja pääsin rikkomaan kakkusen pinnan lusikalla, oli valuvan suklaasydämen efekti juuri sellainen mitä uumoilinkin! Ai että!

 

Kupit joissa paistoin laavakakut olivat vetoisuudeltaan 2dl. Tämä on kooltaan jo suht iso laavakakkuannos, ainakin miulle riitti jo reilu puolikas tästä tuhdista herkusta😊 Reseptin määrästä saa 4kpl 2dl kokoisia laavakakkuja. Muista tarkkailla paistoaikaa jos omat paistokuppisi ovat tätä pienemmät, neuvon paistoasiassa tuonnempana. Nyt siis reseptin kimppuun!

Laavakakku suklaasta

Näin valmistat laavakakun

Ainesosat:

165g voita
165g tummaa suklaata
3 M-koon kananmunaa
1,25dl hienoa sokeria
1,5dl jauhoja
ripaus suolaa

sekä voita ja kaakaojauhetta vuoan voiteluun

 

Voitele paistovuoka voilla ja tomuta se kauttaltaan kaakaojauheella.

 

Sulata voi ja suklaa yhdessä varovasti mikrossa, n. 20 sekunnin sykäyksissä jotta suklaa ei pala. Vatkaa sillä aikaa käsin tai sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri sekä suola kevyeksi vaahdoksi.

 

Lisää kevyesti sekoittaen voisula suklaan kanssa munasokerivaahtoon ja siivilöi sen jälkeen jauhot samaan kulhoon. Kääntele jauhot varovasti sekaisin ja jaa taikina tasaisesti paistovuokiin. Älä täytä vuokaa aivan yläreunaan asti sillä laavakakku nousee uunissa reilusti!

 

 

Laavakakun paistaminen

 

Paista laavakakkuja n. 18min 200 asteessa. Valmis laavakakku on tehnyt uunissa reilun kohoamisen ja on päältä kiinteä. Päällisosassa saattaa näkyä pieniä halkeamia joiden alla näkyy sulaa/raakaa taikinaa ja tämän on siis aivan ok 😊 Huomaa kuitenkin että jos oma paistovuokasi on pienempi/isompi niin paistoaikaa pitää mahdollisesti muokata sen mukaisesti.

 

Kumoa laavakakku tarjoilulautaselle heti uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä 15-30 minuuttia ennen tarjoilua. Minä koristelin omat laavakakut pelkällä tomusokerilla mutta suosittelen tälle tuhdille ihanuudelle kaveriksi reilun pallon vaniljajäätelöä!

 

 

 

Sukkasilleen Keittiössä resepti suklaa

Vinkki!

Jos haluat ennakoida, niin laavakakun taikinan voi tehdä vuokiin jo valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa! Nosta laavakakku jääkaapista suoraan uuniin ja paista noin 2 minuuttia ohjeen paistoaikaa pidempään.

 

Mahtavaa kansallista suklaapäivää siulle, nautiskele ja herkuttele! 😊

World Chocolate Day