Olen pohtinut pitkään ajatusta voileipäkakusta jonka täytteenä on kana, aurajuusto ja persikka. Nyt hiljattain aktivoidun asian suhteen ja tein meille kyseisellä kombolla voileipäkakun äitienpäiväksi. Sanoisin että meni kertalaakista aivan nappiin! Tuli ihan hemmetin hyvää!
Käytössä olleet ainesosat mahdollistivat erittäin helpon leivontasession. Sanoisin että voileipäkakun täyttämiseen kaikkinensa meni noin 15 minuuttia aikaa ja toinen vartti seuraavana päivänä kuorruttamiseen ja koristeluun. Leipänä miulla oli Pågenin Hönö Saaristolaisrieska. Näin joskus kyseisestä leivästä mainoksen ja ilman että tutkailin asiaa sen enempää muodostin leivästä tumman saaristolaisleivän mielikuvan. Tuo mielikuva ei vastannut totuutta, mutta käytin leipää silti tässä voileipäkakussa. Enkä kyllä kadu sitä 🙂
Lue alta ohjeet ja valmista tällä reseptillä erittäin helppo ja maukas voileipäkakku! Tämän reseptin ainesosista syntyi riittoisuudeltaan n. 8-10 hengen voileipäkakku.
- Pågen Hönö Saaristolaisrieskaa (menekki n. puoli pussia)
- Purkillinen valmiiksi kuutioitua persikkaa
- Valmiiksi paahdettuja/paistettuja kanapaloja 400g (Kariniemen Fajitas/maustamaton)
- Valio Viola tuorejuusto aurinkokuivattu tomaatti 200g
- Arla Lempi Creme Fraiche Tomaatti&Basilika 200g
- Pussukka rapsakkaa salaattia
- Kuohukermaa 2dl
- Aurajuustoa 170g
- Vispikermaa 2dl
- mausteita oman mieltymyksesi mukaan (suolaa, pippuria)

Tee näin
Aloita valmistamalla Aurajuustosta ja kuohukermasta tahna. Laita kuohukerma (2dl) kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen. Ei tarvitse siis keittää, kunhan se on kuumaa. Murusta sillä aikaa Aurajuusto (170g) käsiblenderin astian pohjalle ja kun kerma on kuumaa, kaada kaikki kerma Aurajuuston päälle. Anna kuuman kerman sulattaa juustoa kulhossa noin minuutin ajan ja aja seos sen jälkeen tasaiseksi käsiblenderillä. Siirrä seos odottamaan ja jäähtymään pöydälle. Jääkaappikylmäksi asti sen ei tarvitse jäähtyä, noin 10 minuutin jäähdytys riittää.



Valmistele vuoka. Käytin itse vuokaleivän vuokaa tässä apuna, oman vuokani vetoisuus on noin 1 litra. Täytteet ei ihan meinanneet tähän vuokaan mahtua, joten omasi kannattaa olla hieman isompi. Vuoka voi olla pyöreä irtopohjavuoka tai neliskanttinen uunivuoka, ihan mikä vain siulla sattuu olemaan käytettävissä. Vuoraa vuoka muovikelmulla ja asettele leipäpalaset pohjalle. Niitä voi tarvittaessa leikata muotoonsa. Ripottele leipien päälle vähän suolaa ja haluamaasi maustetta, minä käytin myllystä rouhittavaa kanalle tarkoitettua mausteseosta.

Valuta persikoista neste pois ja ripottele puolet persikoista leipien päälle. Otin harkitun riskin enkä kostuttanut leipiä erikseen millään, sillä arvelin että persikasta ja muustakin täytteestä tuleva kostutus riittää. Olin ihan oikeassa, vetäydyttyään voileipäkakun kosteus oli just eikä melkein!
Käytän itse kaikessa leivonnassa todella paljon pursotuspusseja ja sen avulla pursottelin myös Aurajuusto-tahnan persikoiden päälle. Jos siulla ei ole pursotuspusseja, voit annostella tahnan myös lusikan avulla. Rennosti vain siihen persikoiden päälle. Säästä puolet tahnasta seuraavaa kerrosta varten.

Sen jälkeen sekoita kulhossa maustettu creme fraiche (tomaatti&basilika), puolet aurinkokuivatusta tuorejuustosta (puolet säästetään kuorrutteeseen) ja heitä kanapalaset joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lado puolet kanaseoksesta persikan ja aurajuuston päälle ja ripottele kanaseoksen päälle vielä kevyt kerros valmista salaattisekoitusta.
Sen jälkeen jatka uudella leipäkerroksella ja lopuilla täytteillä ensimmäisen kerroksen tyyliin. Viimeistele kakku laittamalla vielä yksi leipäkerros päällimmäiseksi ja kiedo muovikelmut napakasti kakkusen ympärille. Siirrä vuoka jääkaappiin yön yli.
Valmistin oman voileipäkakkuni lauantaina iltapäivällä tekeytymään jääkaappin ja käänsin sen sunnuntaina aamulla jääkaapissa ylösalaisin jotta päällimmäinenkin leipäkerros saa imettyä itseensä kosteutta.

Tarjoilupäivänä: avaa muovikelmut päältä ja kippaa voileipäkakku tarjoilulautaselle.
Voileipäkakun kuorrute tehdään vispikermasta (2dl) ja lopusta aurinkokuivatusta tuorejuustosta (n. 100g). Siirrä vispikerma ja tuorejuusto vatkauskulhoon ja vatkaa se tasaiseksi napakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kuorrutteen voi leivttää rennosti voileipäkakun päälle nuolijalla tai veitsellä.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Meillä tämä tapa oli ”mitä kaapista sattuu löytymään” eli herneenversoja, kalkkunaleikettä ja mansikoita puolitettuna 🙂
Syö ja nauti! Ai vitsit että oli hyvää! Erittäin helppoa, nopeaa ja hyvää! Mitä sie tykkäsit?
Vinkkejä maustamiseen:
Ensi kerralla laittaisin suosiolla kaksi pakettia Fajitas-maustettua kanaa tähän. Lisämaustetta voileipäkakkuun saa myös sweet chili kastikkeella! Ripottele sweet chili kastiketta esim. suoraan leivän päälle ennen persikoita ja auraa, sen jälkeen jatka muilla täyteaineksilla normaaliin tapaan. Käytä muutenkin rohkeasti mausteita oman makumieltymyksesi mukaan!
