Helposti, hyvää ja halvalla on sarja leipomusohjeita joissa mennään budjetti edellä, makua unohtamatta!
Säännöt:
Tarvikkeet saavat maksaa maksimissaan 15€. Leivonta pitää onnistua kotioloissa ns. perusvälineillä, eli sähkövatkain on melkein se hienoin laite mitä tässä hyväksytään. Jos kotoa löytyy valmiiksi jotain leivonnassa tarvittavia ainesosia (esim. vaniljasokeri tai vaikkapa liivate) niin niitä voi käyttää hyväkseen.
Reseptit jaotellaan kolmeen kategoriaan helppoutensa, edullisuutensa ja maistuvuutensa mukaan:
H eli helpohkoa, erilaista ja erittäin halpaa!
HH eli aika helppoa, oikein suunmukaista ja yllättävän halpaa!
HHH eli äärettömän helppoa, superherkullista ja makuunsa nähden todella halpaa!
Ja sitten mennään!
Osa 5: Passionmoussekakku Daimkakkupohjalla
Tähän Helposti, Hyvää, Halvalla -jaksoon halusin käyttää kaupan pakastehyllystä löytyvää valmista Daim-kakkua. Olin suunnittelemassa siskolleni tästä pientä synttärikakkua ja valitsin Daim-kakusta vielä sen gluteenittoman vaihtoehdon. Halusin tehdä siis juustokakkua muistuttavan moussekakun jossa valmis Daim-kakku toimii pohjana ja tuumasin että passion voisi toimia kivana, ei liian makeana parina makealle Daimille. Kuohukermaksi valitsin maidottoman kauravispin sillä tiesin että siitä muodostuu enemmän vaahtoa kuin tavallisesta vispikermasta ja näin saamme isomman kakun Kakusta tulikin kaiken kaikkiaan todella riittoisa, siitä sai leikattua 8-10 ihan reilun kokoista palaa!
Mutta seuraavaksi siis valmistusohjeisiin!
Resepti Passionmoussekakkuun Daim-pohjalla
valmis Daim-kakku (pakaste)
1prk Valio Mango-Passio maustettua rahkaa
1prk kauravispiä
2kpl passionhedelmää
0,5dl hienoa sokeria
4 liivatelehteä
1 pieni Fazerin sininen suklaapatukka
noin 10kpl suklaakarkkeja irtokarkkihyllystä koristeluun
Näin valmistat Passionmoussekakun Daim-pohjalla
Siirrä jäinen Daim-kakku pakkauksestaan sille alustalle mistä kakku tullaan tarjoilemaan. Minulla oli käytössä ohut elintarvikekäyttöön tarkoitettu kakkupahvi jonka keskelle asetin Daim-kakun.
Juusto- ja moussekakkujen kokoamisessa käytän aina napakkaa reunakalvoa. Voit lukea reunakalvon käytöstä lisää täällä olevasta vinkkipankin artikkelista. Voitele reunakalvo kevyesti talouspaperia käyttäen rypsiöljyllä ja kiepauta se napakasti Daim-kakun ympärille sen ulkoreunoja kiertäen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kauravispi ja rahka ja sokeri löysähköksi vaahdoksi.
Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja koverra niiden hedelmäliha täytevaahdon sekaan. Kääntele hedelmäliha vaahdon joukkoon sekaisin nuolijan avulla.
Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa (30 sekuntia). Lisää liivatteet täytevaahtoon valuttamalla ne ohuena nauhana samalla kun sekoitat seosta sähkövatkaimella.
Kaavi täytevaahto nuolijan avulla kulhosta suoraan Daim-kakkupohjan päälle. Kun täytevaahto on löysähköä, asettuu se hyytymään tiivisti ja sileästi ilman ilmakuplia. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Koristelu
Sulata Fazerin sininen suklaa mikrossa varovasti sulaksi. Valuta sulaa suklaata hyytyneen kakun päälle ikäänkuin seppeleeksi esim. teelusikkaa apuna käyttäen. Asettele suklaiset irtokarkit sulan suklaa päälle ja valuta lisää sulaa suklaata karkkien päälle. Sula suklaa jähmettyy kylmän kakun päälle nopeasti. Suklaan tehtävä on kiinnittää karkit kakun päälle. Jos suklaa jähmettyy kakun päälle ennen kuin ehdit kiinnittämään karkin siihen, voit myös kevyesti dipata karkin sulaan suklaaseen ja kiinnittää sen kakun pintaan.
Sen jälkeen syömään ja nautiskelemaan kakusta! 🤩
Helposti, Hyvää, Halvalla -asteikko
Kustannuksissa ei ole otettu huomioon kotoa jo valmiiksi löytyvää sokeria tai kakkupahvia.
Kustannus: 14,68€
Käytetty aika: n. 15min (+ hyytymisaika n. 4h)
Riittoisuus: 8-10hlö
HHH-asteikko: HH