fbpx

Helposti, hyvää ja halvalla on sarja leipomusohjeita joissa mennään budjetti edellä, makua unohtamatta!

 

Säännöt:

Tarvikkeet saavat maksaa maksimissaan 15€. Leivonta pitää onnistua kotioloissa ns. perusvälineillä, eli sähkövatkain on melkein se hienoin laite mitä tässä hyväksytään. Jos kotoa löytyy valmiiksi jotain leivonnassa tarvittavia ainesosia (esim. vaniljasokeri tai vaikkapa liivate) niin niitä voi käyttää hyväkseen. Ja sitten mennään!

 

 

Osa 3: Monsterikeksit

Tällä kertaa lähdin ostoksille Lidliin ja vieläpä täysin vailla suunnitelmaa! Hetken hyllyjen välissä haahuiltuani huomasin paksut keksit ja siitä se ajatus sitten lähti! Nimi näille kekseille, Monsterikeksit, tulee niiden koosta sillä jo yksittäinen keksi menee jälkiruoasta.

 

Tätä herkkua varten tarvitset:

1. Kookoskeksejä 1pkt
2. Kuohukermaa 2dl
3. Maito- ja tummaa suklaata 2pkt
4. Voita (en ostanut kaupasta koska tarve on vähäinen ja sitä löytyi kotoa)

 

Leivontavinkki edullisesti

Pilko ensin maitosuklaa 200g kulhoon. Käytin sauvasekoittimelle tarkoitettua kulhoa koska sauvasekoitinta tarvitaan tässä vielä.

 

Mittaa kattilaan 1dl kuohukermaa ja kuumenna se (ei tarvitse keittää). Samalla voit sulattaa suklaata mikrossa varovasti. Kun kerma on kuumaa, kaada se sulaneiden maitosuklaiden päälle ja anna seisoa noin minuutin ajan. Aja sen jälkeen seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

Leivontavinkki edullinen

Lisää seuraavaksi pieniksi paloiksi kuutioitu voi 30g suklaakerman päälle ja aja seos uudestaan tasaiseksi sauvasekoittimella. 

Leivontavinkki edullinen

Siirrä suklaaseos sen jälkeen laakeampaan astiaan ja peitä se muovikelmulla. Painele muovikelmu varovasti suklaaseoksen pintaan kauttaltaan, näin suklaaseen ei muodostu ikävää kovaa kerrosta. Siirrä seos jääkaappiin. 

 

Seos on tarkoitus pursottaa keksin päälle ja pursottaminen ei onnistu ilman että suklaaseos on ensin jähmettynyt. Älä anna kuitenkaan seoksen jähmettyä täysin sillä muuten se on mahdottoman raskasta pursotettavaksi. Voit kokeilla seosta välillä muovikelmun läpi, kun painat siihen sormen ja sormenjälki jää suklaaseoksen pintaan pienenä kuoppana, on seos valmista pursotettavaksi. Minulla tähän meni aikaa noin 1.5 tuntia. 

Leivontavinkki edullinen

Seuraavaksi voit sulattaa tumman suklaan. Pilko tumma suklaa 100g mikronkestävään astiaan ja sulata suklaa varovasti. 

Leivontavinkki edullinen

Dippaa sen jälkeen yksi keksi sulatettuun suklaaseen ja siirrä viileään jähmettymään. 

 

HUOM! Keksien pohjissa on suojapaperit, ilmeisesti sen takia että ne eivät tarttuisi toisiinsa kiinni pussissa. Suosittelen että irrotat paperin ennen suklaaseen dippaamista koska se on jälkikäteen melko hankalaa. Paperi irtosi muutenkin erittäin pienissä osissa 🙂

Leivontavinkki edullinen

Kun maitosuklaasta ja kermasta valmistettu seos on jähmettynyt tarpeeksi voit pursottaa sitä reilun kerroksen keksin päälle. Asettele sen jälkeen tummalla suklaalla kuorrutettu toinen keksi tämän päälle muodostaaksesi kerroskeksin eli Monsterikeksin. Säilytä keksit jääkaapissa. Suklaatäyte jähmettyy kovahkoksi jääkaapissa mutta itse keksi on helposti leikattava, pehmeähkö, ilman että se murenee.

Pursottamiseen tarvitset jämäkän pursotuspussin sillä massa on melko raskasta. Tyllana miulla on tässä Wilton 1M jonka saat ostettua Juhlaxin verkkokaupasta

 

Jos sinulla ei ole pursottamiseen sopivia välineitä voit oikein hyvin lusikoida täytteen rennosti keksien väliin 🙂

Leivontavinkki edullinen

Ihan kaikki ostetut ainekset eivät mene tähän määrään keksejä sillä kermaa ja tummaa suklaata jää yli. Myös maitosuklaasta ja kermasta tehtyä seosta jäi reiluhkosti yli keksien pursottamisesta joten 15€ budjetilla saa toisenkin keksipaketin tähän mukaan ja täyte- sekä kuorrutesuklaat riittävät niihinkin! Ja sitten syödään! Meillä raati ainakin oli oikein onnellinen lopputuloksesta!

Edullinen leivontavinkki
Edullinen leivontavinkki

Kustannus: 7,31€
Käytetty aika: n. 45min (+hyytymisaika suklaaseokselle)
Riittoisuus: 3hlö keksit mutta aika massiiviset 
HHH-asteikko: H eli helpohkoa, erilaista ja erittäin halpaa!

Korvapuusti 2.0.

Kookoskeksi oli itselleni aika random valinta sillä tykkään kookoksesta lähinnä itämaisissa ruoissa 🙂 Jos et siis itse voi sietää kookoskeksejä niin käytännössä mikä tahansa valmiskeksi käy tähän! Lidlissä on saatavilla myös vegaanisia samantyylisiä keksejä ja vaihtamalla tämän reseptin ainesosat vegaanisiin vastaaviin saat myös vegaanista herkkua pöytään! 

 

Aiotko kokeilla? Kerro mitä tykkäsit!

Avainsanat: suklaakeksi kookoskeksi Lidl